Coca-Cola Testébresztő

Velünk megtalálod az egyensúlyt!

Célunk, hogy minél több ember mozoghasson különféle szabadidősport rendezvények alkalmával, többféle sportágat, tevékenységet kipróbálhasson. A pihenőidőd aktív eltöltése hozzájárul saját és családod egészségéhez. Moccanj a testebreszto.hu-val!

Proteinben gazdag ételek, amiket otthon is elkészíthetsz - 1. rész

Egészségünk megőrzése, és persze fittségünk szempontjából elengedhetetlen, hogy szervezetünk protein tartalma megfelelő legyen, hiszen a protein fontos szerepet játszik a szövetek képződésében és regenerálódásban, továbbá a csontok, a vér, az izmok és a bőr fontos építőköve. Elhoztunk nektek három olyan proteinben gazdag testébresztő étel receptjét, amiket ti is egyszerűen elkészíthettek, így garantáltan könnyedén veszitek majd a hétköznapok kihívásait. :)

Proteinben gazdag ételek, amiket otthon is elkészíthetsz - 1. rész

Első rész: előételek

Spenótos tökkrémleves ropogós bacon-nel

Hozzávalók:

·         1 x 2 kg tök, megmosva, hámozva, magozva, szeletelve

·         2 burgonya , meghámozva, aprítva

·         2 répa , meghámozva, aprítva

·         1 vöröshagyma, aprítva

·         só

·         Elég víz a lábas megtöltéséhez (3/4 tele)

·         2 evőkanál vegeta

·         1/2 csészényi (125ml) tejszín

·         300 g szeletelt bacon

·         4 spenótlevél, megmosva

·         Extra krém, tálaláshoz

Elkészítés:

1.  Tegyük a tököt, a burgonyát, a répát és a vöröshagymát egy közepes méretű lábasba, majd öntsünk bele annyi vizet, hogy épp hogy csak lefedje a zöldségeket. Kezdjük el főzni, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet és pároljuk addig, amíg a zöldségek lágyak nem lesznek. Ezt követően adjuk hozzá a vegetát és ízlés szerint sózzuk meg újra. Ezután tegyük bele a spenót leveleket és finoman nyomjuk le a forró víz aljára.

2.   Egy másik edényben süssük ropogósra a bacon ¾ részét.

3.  Ha a bacon már elég ropogós lett és a zöldségek is puhára főttek, adjuk hozzá mindehhez a krémet, majd habarjuk egészen addig, amíg krémes állagú nem lesz.

4.   Tálaljuk extra krémmel, illetve szórjuk meg a maradék ropogós bacon-nel.

 

Csirke posole

Hozzávalók:

·         ½ kg csirke mell

·         1 babérlevél

·         ½ teáskanál frissen aprított kakukkfű

·         ½ teáskanál frissen aprított oregano

·         2 gerezd fokhagyma, zúzva

·         1 teáskanál kömény

·         1 teáskanál só

·         ¾ teáskanál chili por

·         ½ teáskanál koriander

·         ¼ teáskanál őrölt pirospaprika

 

Elkészítés:

  1. Tegyük a csirkemelleket egy nagy vágódeszkára, majd óvatosan vágjuk őket félbe. Szórjuk be mindkét oldalukat sóval és borssal.

  2. Forraljunk egy evőkanálnyi olajat serpenyőben. Helyezzük bele a felvágott csirkemelleket, majd süssük mindkét oldalukat egy percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, majd fedjük le a serpenyőt és süssük tovább a csirkéket még tizenkét percig.

  3. Ezt követően tegyük a sült csirkemelleket lábasba és pároljuk vízben. Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, az oregánót, a fokhagymát, a köményt, a fél teáskanálnyi sót, a chili port, a koriandert és az őrölt pirospaprikát. Tizenöt perc elég ahhoz, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

  4. Emeljük a hőmérsékletet közepesre, hogy minden jól átfőjön. Kóstoljuk meg, majd adjunk hozzá még több sót, ha szükséges.

 

Édesköményes brokkoli krémleves

Hozzávalók:

·         1 kicsi-közepes fej brokkoli

·         2 közepes fej édeskömény

·         2-3 gerezd fokhagyma

·         5 kelkáposzta, szárak levágva

·         2 evőkanálnyi olívaolaj

·         só

·         őrölt bors

·         ¾ csésze nyers kesudió

·         3 csésze szűrt víz

·         2 evőkanál friss citromlé

 

Elkészítés:

  1. Melegítsük előre a sütőt.

  2. Mossuk meg, majd vágjuk fel a brokkolit és az édesköményt közepes méretű szeletekre. Helyezzük el őket egyenletesen a főzőlapon a fokhagymával együtt, majd locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval, fekete borssal. Süssük húsz percen át. Helyezzük a zöldségeket és a kelkáposzta leveleket a tetejére, majd süssük tovább még 5-10 percig, amíg aranybarna nem lesz.

  3. Turmixoljuk össze a nyers kesudiót, a szűrt vizet és a citromlevelet, majd szórjuk meg őket sóval és borssal. Addig turmixoljuk, amíg sima nem lesz, majd öntsük hozzá a sült brokkolit, a kelkáposztát és turmixoljuk ezt a kombinációt is addig, amíg egyenletes nem lesz.

  4. Tálaljuk csepegtetett olívaolajjal és aprított édesköménnyel a tetején.

 

Forrás: www.eatthis.com , www.self.com

 

« Vissza
Tedd meg az első lépést az egészséges életmódért! Olvasd szakértőink tanácsait és mozogj rendszeresen velünk, hogy megszerezd a Coca-Cola Testébresztő ajándékokat!
Regisztrálj most!

Következő események

CC
Coca-Cola Testébresztő kártyaigénylés 2016
 
A weboldal cookie-kat (sütiket) használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások
nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.
Rendben
Tudj meg többet